Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 19 november 2020

D66: Maak kindervragenuurtje in Haagse raad mogelijk

Het is de leukste manier om kinderen bij de politiek te betrekken: het kindervragenuurtje in de Tweede Kamer. Een uur lang mogen kinderen in de Tweede Kamer alles vragen aan de ministers. D66 wil dit vragenuurtje nu ook naar de Haagse gemeenteraad halen.

Den Haag is ook van Haagse kinderen
“Je kan kinderen niet vroeg genoeg betrekken bij de politiek”, zegt raadslid Fonda Sahla. “Met dit vragenuurtje leren we kinderen niet alleen hoe politiek werkt, maar ook dat politiek heel dichtbij is. Zeker in deze rare en eenzame tijd is het mooi om kinderen te laten zien dat ze invloed hebben. Het is een leuk dagje uit, het is een mooie les en het maakt van kinderen weerbare burgers”.

Vragen aan college
Den Haag zal niet de eerste stad met een kindervragenuurtje zijn. Ook andere grote steden als Amsterdam hebben een uurtje waarin kinderen van groep 7 en 8 vragen mogen stellen aan wethouders. Sahla heeft aan het college gevraagd het kindervragenuurtje mogelijk te maken in samenwerking met Stichting Leergeld, de Jongerenambassadeurs en de Raad voor Kinderen. “Het allermooiste van het kindervragenuurtje is dat je ziet dat kinderen soms echt een minister of wethouder uitdagen. Een mooie aanwinst voor onze democratie”, zegt Sahla met een glimlach.