Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 9 december 2020

Den Haag krijgt startup-hub duurzame economie

Het Haagse bedrijventerrein ZKD moet een broeiplaats worden voor duurzame startups en circulaire economie. Dat is het onderwerp van gesprekken tussen de gemeente en de ondernemers op het bedrijventerrein, naar aanleiding van een motie van D66.

Bedrijventerrein met toekomst
“De duurzame economie heeft de toekomst”, stelt raadslid en initiatiefnemer Daniel Scheper. “Als we hier flink op inzetten kunnen we ontzettend veel doel voor ondernemerschap en werkgelegenheid in Den Haag. De grote vraag is alleen hoe en waar we dit doen”. Voor Scheper was die vraag niet moeilijk te beantwoorden. “Op het ZKD zit al het ROC Mondriaan Tinwerf dat specialiseert op techniekonderwijs en duurzaamheid, er zijn veel grote leegstaande panden en de TU Delft is 20 minuten rijden. Door vol in te zetten op de economie van de toekomst geven we dit vaak vergeten stukje stad zelf ook een betere toekomst”.

Kans niet laten liggen
De gemeente is nu samen met eigenaren, ondernemers en betrokkenen aan het praten over de wensen voor het ZKD. Met deze gesprekken wordt duidelijk wat de opties zijn om het gebied neer te zetten een startup-hub van op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie. Naast het ROC Mondriaan wordt ook gesproken over de rol van de Energieacademie. Begin 2021 wordt duidelijk wat de uitkomst van de gesprekken is. Scheper, die zelf nauw contact houdt met de ondernemers op het gebied, is hoopvol. “Met een veranderende Binckhorst kijkt heel Den Haag naar het ZKD als het bedrijventerrein met potentie. Die kans moeten we niet laten liggen”. na