Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 15 april 2021

Marije Mostert beëdigd als raadslid; Hanneke van der Werf neemt afscheid

Den Haag heeft een gloednieuw raadslid: Marije Mostert van D66. Mostert is donderdag officieel beëdigd tijdens de gemeenteraadsvergadering die, vanwege de pandemie, volledig digitaal plaatsvond. Ze volgt Hanneke van der Werf op, die donderdag officieel afscheid nam als raadslid.

Eindelijk handen vrij
Voor Marije Mostert is het moment eindelijk aangebroken. Na drie jaar lang fractievertegenwoordiger te zijn geweest is ze officieel raadslid. “Dit is een moment waar ik enorm naar heb uitgekeken”, zegt Mostert. Als fractievertegenwoordiger voerde ze al het woord in de commissies samenleving en leefomgeving, maar had ze geen stemrecht en kon ze geen vragen of moties indienen in de raad. “Als raadslid ga ik me volledig inzetten voor onze mooie stad en al die mensen die er wonen. Zeker nu hebben veel mensen een steuntje in de rug nodig, in het bijzonder jongeren.

Mooie uitdaging
Mostert komt in de raad als de vervanger van Hanneke van der Werf. Dat is niet de eerste keer, Mostert verving Van der Werf ook tijdens haar zwangerschapsverlof, maar dit keer is het blijvend. Want na zeven jaar raadslid te zijn geweest, waaronder drie jaar als fractievoorzitter, heeft Van der Werf de overstap naar de Tweede Kamer gemaakt. “In de afgelopen zeven jaar heb ik altijd mijn best gedaan mijn kiezers waar voor hun stem te geven”, zegt Van der Werf. “Het was een mooie uitdaging om het gemeenschappelijk belang van al die mensen te dienen en het vervulde me met trots als dat lukte. Dat is vaak te danken geweest aan de hulp en collegialiteit van de leukste fractie op het stadhuis. Ik ga jullie missen!”

Raadzetel is bij Marije in goede handen
Van der Werf’s rol als fractievoorzitter is eerder al overgenomen door Dennis Groenewold. “Ik ben enorm trots dat onze Haagse Hanneke nu in de Kamer zit. Onze hele fractie is Hanneke dankbaar voor de wijze adviezen, de politieke lessen en bovenal haar vriendschap”, zegt Groenewold. “We wisten natuurlijk al langer dat ze naar het Binnenhof ging en het was voor mij een geruststelling om te weten dat Marije klaar stond om het direct van haar over te nemen. Hanneke’s raadszetel is bij Marije in goede handen”.