Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 27 mei 2021

Den Haag krijgt meer watertappunten

De Haag krijgt deze zomer extra watertappunten. Daarvoor zorgen Duinea en de gemeente na een motie van Marije Mostert (D66). De watertappunten zorgen ervoor dat er deze zomer voldoende water beschikbaar is tijdens de Special Olympics Nationale Spelen en op andere sport- en speelplekken in de stad.

Gezond tijdens de hete zomers
“Dit is goed nieuws voor al die sporters en toeschouwers die deze zomer naar Den Haag komen”, zegt initiator Mostert. Al voordat Mostert raadslid was vroeg ze om meer watertappunten op sport- en speelplekken en in het bijzonder voor de Special Olympics Nationale Spelen. “Het is niet alleen gezond voor sporters en het publiek, maar ook voor spelende kinderen die anders suikerhoudende frisdrank zouden drinken. En zo hoeven we ook geen bergen plastic flesjes aan te slepen tijdens de steeds maar heter wordende zomers”, stelt het raadslid.

Van Loosduinen tot Bezuidenhout
De Special Olympics Nationale Spelen vinden deze zomer plaats op verschillende plekken in de stad. Op sommige plekken is de watervoorziening voldoende, maar op minstens drie plekken gaat de gemeente nu extra watertappunten aanleggen, waaronder in het Zuiderpark, Loosduinen en Benoordenhout. Ook komen er mogelijk extra watertappunten bij andere parken, sport- en speelplekken, waaronder in wijkpark de Verademing in het Regentessekwartier en bij speelplekken de Schilderswijk en Bezuidenhout. Mostert is blij met de vooruitgang. “Zo kan iedereen gezond blijven tijdens de hete Haagse zomers”.