Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 7 juni 2021

Haagse D66’ers vieren de kunst

De Haagse musea, theaters en andere culturele instellingen zijn dit weekend ontwaakt uit hun winterslaap. Onder het motto “vier de kunst” trokken Haagse D66’ers erop uit om hun favoriete culturele hotspot te delen.

Fractievoorzitter en Scheveninger Dennis Groenewold was te vinden bij Muzee. “Normaal kom ik hier minimaal één keer per maand met mijn dochtertje om naar de visjes te kijken. Dat Muzee eindelijk weer open is is goed nieuws voor Scheveningen, voor Den Haag en voor mijn dochtertje!”

Het culturele hart van de wijk
Ook andere raadsleden waren in de stad te vinden. Cultuurwoordvoerder
Birgül Özmen stond al klaar bij Het Paard en fractievertegenwoordiger Anno Fekkes bij de culturele broedplaats DCR aan het De Constant Rebequeplein waar o.a. Zaal 3 en Nest zijn gehuisvest. Geboren en getogen Regentessekwartierbewoonster Marije Mostert was te vinden bij De Nieuwe Regentes. Mostert: “Dit is het culturele hart van de wijk”. Ze stond ook stil bij de maatschappelijke rol van theater, “zoals bij de nieuwe theatervoorstelling door jongeren onder regie van rapper Umit-C over wapenbezit onder jongeren en drillrap en de vreselijke gevolgen hiervan”.

Museumtour
Maar wellicht heeft er niemand zoveel culturele plekken bezocht als D66’er en cultuurwethouder Robert van Asten. Tijdens zijn museumtour bezocht hij in één dag het Mauritshuis, het Kunstmuseum, Panorama Mesdag, Fotomuseum Den Haag, Muzee Scheveningen en het Museon. Van Asten: “Ik ben zo blij dat de Haagse musea weer open zijn. En vele bezoekers met mij, want de timeslots waren gelijk volgeboekt!”