Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 23 juni 2021

Robert van Asten lijsttrekker D66 Den Haag: “Tijd voor duidelijke keuzes”

De Haagse D66-leden hebben wethouder Robert van Asten gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Het is een eer om het vertrouwen te krijgen van de grootste progressieve partij van Den Haag. Samen met duizenden Haagse D66’ers gaan we de strijd aan over de toekomst van onze mooie stad”.

Duidelijke keuzes
Den Haag groeit. Mensen zien een toekomst in onze mooie internationale stad van Vrede en Recht”, zegt Van Asten in zijn motivatie om lijsttrekker te worden. “Maar die groei betekent ook dat het steeds drukker wordt. Het betekent dat we duidelijkere keuzes moeten maken over in welke stad we willen wonen. Wil je een straat met groen, met speelplekken en met terrasjes? Of offeren we onze schaarse ruimte op voor racebanen en parkeerterreinen? We zullen veel moeten bouwen om de woningnood het hoofd te bieden. Maar kiezen we voor een versteende stad vol zielloze hoogbouw, of kiezen we voor een groene en leefbare buurt met betaalbare woningen, sportplekken en een bibliotheek?”

Sterk Den Haag
Er zijn genoeg partijen die kiezen voor meer torens, racebanen en parkeerplekken omdat het gemakkelijk is. D66 kiest niet voor de gemakkelijke optie, wij kiezen de beste optie om Den Haag een betere stad te maken. Alleen met duidelijke keuzes krijgen we de toekomst die we willen. Alleen dan kunnen we van een groeiende stad ook een sterke stad voor iedereen maken” zegt de vers verkozen lijsttrekker. “Die keuzes zijn we verschuldigd aan de 550.000 Hagenaars die iedere dag weer hun best doen om alle kansen te pakken die Den Haag biedt”.

Succesvolle wethouder
Van Asten was in 2018 ook lijsttrekker van D66 Den Haag en werd vervolgens wethouder voor mobiliteit, cultuur en strategie. In die tijd heeft hij zich hardgemaakt voor veiligere en leefbaardere straten. Zo wordt de Zoutmanstraat heringericht zodat er meer ruimte is voor mensen in plaats van doorgaand verkeer, is verkeersveiligheid door de komst van schoolstraten, vrijliggende fietspaden en het weren van sluipverkeer toegenomen en komen er dankzij zijn lobby flitspalen langs drukke wegen en komen er miljoenen vrij voor openbaar vervoer. Als wethouder voor cultuur heeft hij tijdens de coronacrisis er met forse steunpakketten voor gezorgd dat de Haagse cultuursector overeind bleef.

Kandidatenlijst
Van Asten kreeg ruim 94% van de stemmen en er waren geen andere kandidaten voor de positie. Nu de lijsttrekker bekend is zal de rest van de kandidatenlijst worden samengesteld. Aspirant-raadsleden kunnen zich vanaf 1 juli tot en met 30 augustus aanmelden. “Ik kijk er naar uit om met een divers en daadkrachtig team aan de toekomst van Den Haag gaat werken. We zullen alle soorten Hagenaars, jong en oud, nodig hebben om de uitdagingen waar de stad voor staat het hoofd te bieden. Samen maken we de duidelijke keuzes die Den Haag zo hard nodig heeft”.