Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 30 oktober 2021

D66 Den Haag presenteert definitieve kandidatenlijst

De leden hebben gesproken en de kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen is compleet. “Met deze lijst laten we zien dat we de talenten hebben om de grote uitdagingen van de stad aan te pakken”, zegt een trotse lijsttrekker Robert van Asten. “De eerste uitdaging die we aangaan zijn de verkiezingen winnen. Want met deze lijst wordt D66 weer de grootste van Den Haag!”

Caroline Verduin hoogste nieuwkomer
Na lijsttrekker Robert van Asten hebben de leden de Scheveningse Dennis Groenewold op plek 2 gezet. Dennis is bekend als fractievoorzitter en voor het actieplan Scheveningen dat hij samen met andere partijen en bewoners heeft opgesteld. Op de derde plek staat Marieke van Doorn uit Zeehelden, bekend van haar onvermoeide inzet voor veiliger verkeer en voor Hagenaars met een beperking. Caroline Verduin is de hoogste nieuwkomer op plek vier. Als voorzitter van het Haagse Els Borstnetwerk zet ze zich op talloze manieren in voor de positie van Haagse vrouwen en als jonge maar ervaren beleidsmedewerker in de Tweede Kamerfractie weet ze alles van klimaatbeleid. Op plek 5 staat Marije Mostert, die zich succesvol heeft ingezet voor een leefbare en veilige Weimarstraat en onlangs het Actieplan Straatintimidatie presenteerde.

Klimaatactivist en gymleraar
En andere veelbelovende nieuwkomer is student Yousef Assad op plek 6. Yousef was vice-voorzitter bij de Jonge Klimaatbeweging, waar hij zijn hele generatie vertegenwoordigde richting de overheid, politiek en maatschappij. Hij weet wat de klimaatcrisis betekent voor Den Haag, vertegenwoordigt de jongerenstem en is ook nog politiek ervaren. Andrew van Esch (#7) is ondernemer en adviseur op het gebied van internationale betrekkingen en hij helpt statushouders werk te vinden in de stad van Vrede en Recht. De 28-jarige gymleraar Joren Noorlander (#8) heeft al een succesvolle tijd als raadslid achter de rug in Teylingen. Peter Mekers (#9) vormt in zijn werk de brug tussen bewoners en de sociale woningbouw en is daarnaast ook vrijwilliger bij de FNV en het Rode Kruis. De top tien wordt afgesloten met Demi van Wijk (#10). Zij is fractiemedewerker voor de Eerste Kamerfractie van D66 en voormalig raadslid in Beuningen.

Zowel studenten als ondernemers
Anno Fekkes (#11, oud-hoofddocent aan de KABK en huidig fractievertegenwoordiger), de geboren Hagenaar Mario Fruianu (#12, rijksambtenaar bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat), Deirdre Schuitemaker (#13, interim communicatie-adviseur en toezichthouder in het onderwijs) en Can Guneyli (#45, politieagent in opleiding en voorlichter bij COC Haaglanden). Daarna volgen Dylan Romeo (#15, junior communicatieadviseur), Hadiatou Barry (#16, student aan de Haagse Hogeschool en sociaal ondernemer), Tolunay Azer (#17, pas afgestudeerde zelfstandig ondernemer) en Erik Tetteroo (#18), docent aan de HvA en pleitbezorger voor de fiets.

“We hebben de talenten in huis”
Voorzitter Jasper Veen: “Den Haag is de derde stad van het land, de internationale stad van Vrede en Recht en bovendien een stad met talloze grote uitdagingen. Zo’n stad eist volksvertegenwoordigers van een stevig niveau. D66 levert die volksvertegenwoordigers”. Lijsttrekker Robert van Asten: “Met deze lijst laten we zien dat we de talenten in huis hebben om onze progressieve ambities waar te maken”.

De volledige lijst:

 1. Robert van Asten
 2. Dennis Groenewold
 3. Marieke van Doorn
 4. Caroline Verduin
 5. Marije Mostert
 6. Yousef Assad
 7. Andrew van Esch
 8. Joren Noorlander
 9. Peter Mekers
 10. Demi van Wijk
 11. Anno Fekkes
 12. Mario Fruianu
 13. Deirdre Schuitemaker
 14. Can Guneyli
 15. Dylan Romeo
 16. Hadiatou Barry
 17. Tolunay Azer
 18. Erik Tetteroo
 19. Lotte Langley
 20. Marco Swan
 21. Thomas Alberts
 22. Tália Cliteur
 23. Ivar Wiegerinck
 24. Laura Bruce-Boye
 25. Andreas Zenthofer
 26. Ilona Chmoun
 27. Ashley Richard Longman
 28. Max Tóth
 29. Prakashchandre Samlal
 30. Monica Simionescu
 31. Anne Schuurmans
 32. Leen Verkade
 33. Simon van Oort
 34. Siert van Kemenade
 35. Marten Kooistra
 36. Hessel Rooijakkers
 37. Niek Roozenburg
 38. Naomi Timmer
 39. Birgul Ozmen
 40. Daniel Scheper

Bekijk hier het Proces verbaal Kandidaatstelling.