Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 15 oktober 2021

Fonda Sahla naar de Tweede Kamer, stopt als raadslid

Raadslid Fonda Sahla vertrekt tijdelijk naar de Tweede Kamer om Rens Raemakers, die met ziekteverlof gaat, te vervangen. Om zich te focussen op haar functie als Kamerlid legt ze haar werk als raadslid voor deze raadsperiode neer.

Het verschil maken
“Als raadslid heb ik het verschil kunnen maken voor mensen in Den Haag”, zegt Sahla. “Als Kamerlid ga ik me nu voor veel meer mensen inzetten. Het is tijdelijk, maar hoe dan ook een enorme eer”.

Grote voorvechter van gelijke kansen
“Fonda is een steengoed raadslid dat het onderwijs begrijpt en met hen volop plannen maakt om de kansen van kinderen te verbeteren”, zegt lijsttrekker Robert van Asten. “Ik wens haar veel succes in dat andere Den Haag”. Fractievoorzitter Dennis Groenewold: “Fonda is een grote voorvechter van gelijke kansen, in het bijzonder in het onderwijs. Ik ga haar kennis, gedrevenheid en humor enorm missen de komende maanden. En niet alleen ik, maar de hele Haagse gemeenteraad”.

Anno Fekkes wordt raadslid
Sahla neemt tijdens de raad van 4 november afscheid als raadslid. Ze wordt in de raad opgevolgd door Anno Fekkes, oud-hoofddocent aan de KABK en huidig fractievertegenwoordiger van D66. Aangezien Sahla tot februari Raemakers vervangt blijft ze wel kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.