Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

AED-cursus

Donderdag 10 oktober, Den Haag

Defibrilleren kun je leren! De zorg? D66 praat er niet alleen over, maar doet er ook zelf iets aan. Onder dit motto organiseert de afdeling Den Haag van D66 een AED-cursus voor haar leden. Niet-leden kunnen zich uiteraard ook aanmelden.

Defibrilleren kun je leren!

De zorg? D66 praat er niet alleen over, maar doet er ook zelf iets aan. Onder dit motto organiseert de afdeling Den Haag van D66 een AED-cursus voor haar leden. Niet-leden kunnen zich uiteraard ook aanmelden.

Niemand hoopt mee te maken dat er iemand een hartstilstand krijgt. Maar het kan iedereen wel overkomen dat iemand naast je in elkaar zakt.  Bij een hartstilstand moet binnen zes minuten met een AED (Automatische Externe Defibrillator) het hartritme hersteld worden. De AED doet dit door het geven van een elektrische schok.
Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.

Iedereen mag een AED bedienen, maar mensen die daar een cursus voor gevolgd hebben, zullen dat sneller en met meer vertrouwen kunnen doen. En bij een hartstilstand telt elke seconde. Vandaar dat D66 wil dat zoveel mogelijk mensen een AED-cursus volgen. Daarbij willen we graag zelf het goede voorbeeld geven. Inschrijven voor de AED-cursus is vanaf nu mogelijk. D66-gemeenteraadslid Marieke van Doorn, die zorg in haar portefeuille heeft, heeft zich als eerste deelnemer al aangemeld!

Kosten: 25 euro per deelnemer (sommige zorgverzekeraars betalen dit terug)

Aanmelden kan bij Bas Peeters: baspeeters31@gmail.com

10 oktober

19:30 uur

Landelijk bureau D66
Lange Houtstraat 11
2511 CV Den Haag