Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

D-café over de toekomst van de zorg in Benoordenhout en Scheveningen

3 juli 2019 in Den Haag

De werkgroep Zorg van D66 Den Haag en het wijkteam Benoordenhout organiseren op 3 juli een D-café over de toekomst van de zorg, waarbij de afdeling in gesprek gaat met deskundigen en betrokkenen uit de Haagse zorgwereld en vooral met bewoners uit deze wijken.

De toekomstige sluiting van ziekenhuislocatie Bronovo heeft veel vragen opgeroepen over de vraag hoe de zorg in Benoordenhout, Archipelbuurt en Scheveningen binnenkort en in de verdere toekomst georganiseerd moet worden.

De werkgroep Zorg van D66 Den Haag en het wijkteam Benoordenhout organiseren hierover op 3 juli een D-café, waarbij de afdeling in gesprek gaat met deskundigen en betrokkenen uit de Haagse zorgwereld en vooral met bewoners uit deze wijken.

Bij het D-café zullen onder andere aanwezig zijn Norbert Hoefsmit, lid van de Raad van Bestuur van HMC, Rob Jansen, bestuurder van de Regionale Huisartsen Vereniging en Debby de Jongste, directeur van Lijn1, een organisatie die de zorg in de eerste lijn verbetert en ondersteunt.

Gaan de medisch specialisten van het HMC veel meer dan nu spreekuur houden in de huisartsenpraktijk van de patiënten zelf? Gaat er zorg verschoven worden van het ziekenhuis naar de verpleegkundigen in de huisartsenpraktijk? Hoe gaan die huisartsenpraktijken dat organiseren? Is dit allemaal haalbaar in een wijk die veroudert? Gaat er een medische voorziening blijven op het terrein van het huidige Bronovo? Wat is de rol van de gemeente bij dit alles? Waar willen we staan over vijftien of twintig jaar met de zorg in Den Haag en wat moet er nu gebeuren om daar te komen? Dit zijn de vragen die deze avond centraal staan.

Deelnemers kunnen aan verschillende tafels met elkaar in gesprek gaan en standpunten uitwisselen en ideeën delen. Aanmelden is niet nodig.

Locatie: de brasserie van tennisclub WW, Van Hogenhoucklaan 35, 2596 TA Den Haag.
Tijd: woensdag 3 juli, 19.00 inloop, 19.30 start.
Vragen? Stuur een bericht aan dyonneniehof@gmail.com

3 juli

19.00 inloop, 19.30 aanvang

Brasserie van tennisclub WW
Van Hogenhoucklaan 35
2596 TA Den Haag.