Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Een leven lang actief

16 mei 2019 in Den Haag

Anita Pannebakker (EP kandidaat D66) en Petra Stienen (senator D66) in gesprek over ”Een leven lang actief”. We worden steeds ouder, blijven langer gezond en langer actief; het zou dus voor de hand liggen dat je ook ná je 45e nog een loopbaan-switch maakt, een nieuwe opleiding volgt, een tijdje in het buitenland gaat werken, meedoet aan een uitwisselingsproject,etc.

Anita Pannebakker (EP kandidaat D66) en Petra Stienen (senator D66) in gesprek over ”Een leven lang actief

We worden steeds ouder, blijven langer gezond en langer actief; het zou dus voor de hand liggen dat je ook ná je 45e nog een loopbaan-switch maakt, een nieuwe opleiding volgt, een tijdje in het buitenland gaat werken, meedoet aan een uitwisselingsproject, etc.

Heel tegenstrijdig dus, dat je vanaf die leeftijd toch een stuk moeilijker aan de bak komt. Terwijl voor ons allemaal belangrijk is dat we langer actief kunnen blijven. En, verrassend, als dit ter sprake komt, beginnen mensen vaak een beetje ongemakkelijk op hun stoel te draaien.

Is leeftijdsdiscriminatie het nieuwe taboe? Tegen welke vooroordelen loop je aan? Wat kan je er zelf aan doen? Hoe kunnen verschillende generaties beter met elkaar samenwerken en van elkaar leren? Moet de overheid hier iets aan doen? En wat doet de EU eigenlijk voor deze groep?

Kom op 16 mei naar Den Haag en ga hierover in gesprek met Anita en Petra.

Sprekers o.a. Menno Bart (Public Affairs manager ADECCO Group), namen andere sprekers volgen

16 mei

inloop 19.00 uur, start 19.30 uur, einde 21.00 uur

Landelijk Bureau D66, Hans van MierlozaalLange Houtstraat 112511 CV Den Haag