Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Haags Onderwijs Evenement (HOE)

Dinsdag 24 september 2019

Op dinsdag 24 september organiseert D66 Den Haag samen met lokale politieke partijen het Haags Onderwijs Evenement (HOE). Het event vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00), we zijn te gast bij de Johan de Witt Scholengroep aan de Zusterstraat 120.

Op dinsdag 24 september organiseert D66 Den Haag samen met lokale politieke partijen het Haags Onderwijs Evenement (HOE). Het event vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00), we zijn te gast bij de Johan de Witt Scholengroep aan de Zusterstraat 120.

Centraal thema is: Wereldburgerschap, HOE dan?
Tijdens het event zijn er verschillende workshops en panels:
> Onderwijs wethouder Saskia Bruines gaat in gesprek over inclusiviteit en wereldburgerschap.
> Samira Bouchibti neemt je mee tijdens een interactieve masterclass over het burgerschap in perspectief van de inclusieve school.
> Collega’s van de Johan de Wittgroep kijken hoe je de sociale cohesie in klassen met een grote culturele diversiteit kunt versterken.

Ben je enthousiast om te komen?

Schrijf je dan meteen in via deze link

Programma van de avond:
19.00 – 19.30 uur: inloop met koffie en thee
19.30 – 20.00 uur: panelgesprek, met onder andere Saskia Bruines
20.00 – 20.15 uur: korte pauze en lopen naar de workshops.
20.15 – 20.45 uur: workshopronde 1
20. 45 – 21.00 uur: korte pauze en lopen naar workshop 2
21.00 – 21.30 uur: workshopronde 2

De volgende workshops worden aangeboden:

Workshop 1: Hoe gaan we om met wereldburgers in de klas. Isabelle van der Plank (leerkracht groep 1/2) neemt de deelnemers mee in hoe om te gaan met leerlingen met verschillende nationaliteiten in 1 klas.

Workshop 2: Het versterken van sociale cohesie in de klas: Anne van Segeren (directeur Johan de Witt scholengroep) en Gert-Jan Veerman (onderzoeker Radboud Universiteit) delen de eerste ervaringen en bevindingen over het onderzoek naar de rol van de leraar in het versterken van sociale cohesie in de klas.

Workshop 3: Interactieve masterclass: Burgerschap in perspectief: Tijdens deze workshop neemt Samira Bouchibit (directeur VIP Academy) de deelnemers mee in de wereld van burgerschap in perspectief en inclusieve school.

Workshop 4: (wereld) burgerschap in het hbo en mbo: Mw. Laurence Guérin, lector Wereldburgerschap van De HHs en practor Burgerschap bij het ROC van Twente, zal in deze workshop duidelijk maken dat het zijn van een wereldburger een bepaalde verantwoordelijkheid inhoudt voor iedereen. Maar hoe vul je die verantwoordelijkheid in – als student, docent, bestuurder, ouder of politicus? Aan de hand van een klimaatcasus ga je actief en interdisciplinair aan de slag met het lastige vraagstuk wat wereldburgerschap inhoudt. Interessant voor deelnemers uit alle onderwijssectoren en politici.

Op de hoogte blijven? Volg ook onze Facebook pagina!

24 september

Inloop 19.00, aanvang 19.30 uur

Johan de Wit Scholengroep
Zusterstraat 120
Den Haag

Thema

Onderwijs

Door middel van onderwijs kan iedereen zich ontplooien en wordt hij of zij voorbereid op de arbeidsmarkt. Daarom moet onderwijs voor iedereen toegankelijk en van hoge kwaliteit zijn. Iedereen heeft recht op zijn ontwikkeling. Het is daarom de taak van de overheid om dit mogelijk te maken met goede basisvoorzieningen en professionele en deskundige leerkrachten.

Lees meer