Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Masterclass: Geschiedenis van D66

Woensdag, 22 november 2017 in Den Haag

Iedereen die actief is of wil worden, moet op de hoogte zijn van de historische wortels van D66. Waarom is de partij opgericht en hoe heeft zij zich ontwikkeld tot wat ze nu is?

Wie deze masterclass volgt, raakt op een boeiende wijze vertrouwd met de ontstaansgeschiedenis van de partij. Wat dreef de oprichters? Wat wilden ze met de nieuwe partij bereiken in de Nederlandse politiek? D66’er van het eerste uur, voormalig parlementslid en vicepartijvoorzitter Bob van den Bos neemt je mee in het ’krankzinnig avontuur’ (Van Mierlo) dat onze inmiddels vijftigjarige partij heeft doorgemaakt. Kabinetsdeelnames en perioden in de oppositie. Alle electorale ups en downs komen aan bod.

Ook zal er ruim aandacht zijn voor het gedachtegoed van de partij. Wat is de – al dan niet ideologische – basis? Is D66 altijd een sociaal-liberale partij geweest? Hoe heeft de meningsvorming zich ontwikkeld? Wat zijn de constanten en welke standpunten zijn onder druk van de veranderde maatschappij gewijzigd?

Bob put uit een zeer rijke ervaring in de partij. Hij heeft letterlijk duizenden vergaderingen in D66-verband bijgewoond. Aan de hand van treffende anekdotes geeft hij de deelnemers een goed beeld van hoe het er bij D66 achter de schermen aan toe ging. Vermakelijk en leerzaam. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor discussie. Eerdere D66-geschiedenis sessies met Bob werden bijzonder gewaardeerd. Een absolute aanrader!

22 november

20.00 uur (inloop 19.30 uur) tot 22.00 uur.

Landelijk bureau Jonge Democraten, Haagse Bluf 63, Den Haag.