Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Masterclass geschiedenis van D66

Zondag, 13 okotober in Den Haag

Wil je op de hoogte komen van de historische wortels van D66. Waarom de partij opgericht is en hoe die zich heeft ontwikkeld tot wat ze nu is? Voormalig parlementslid en vicepartijvoorzitter, Bob van den Bos neemt je mee in het ’krankzinnig avontuur’. Een absolute aanrader!

Iedereen die actief is of wil worden moet op de hoogte zijn van de historische wortels van D66. Waarom is de partij opgericht en hoe heeft zij zich ontwikkeld tot wat ze nu is?

Wie deze masterclass volgt raakt op een boeiende wijze vertrouwd met de ontstaansgeschiedenis van de partij. Wat dreef de oprichters? Wat wilden ze met de nieuwe partij bereiken in de Nederlandse politiek?  D66 aanhanger van het eerste uur, voormalig parlementslid en vicepartijvoorzitter, Bob van den Bos neemt je mee in het ’krankzinnig avontuur’ (Van Mierlo) dat onze in middels meer dan vijftigjarige partij heeft doorgemaakt.  Kabinetsdeelnames en perioden in de oppositie. Alle electorale ups en downs komen aan bod.

Ook zal er ruim aandacht zijn voor het gedachtegoed van de partij. Wat is de al dan niet ideologische basis? Is D66 altijd een sociaal-liberale partij geweest?  Hoe heeft de meningsvorming zich ontwikkeld? Wat zijn de constanten en welke standpunten zijn onder druk van de veranderde maatschappij gewijzigd?

Bob put uit een zeer rijke ervaring in de partij. Hij heeft letterlijk duizenden vergaderingen in D66 verband bijgewoond.  Aan de hand van treffende anekdotes geeft hij de deelnemers een goed beeld van hoe het er bij D66 achter de schermen aan toe ging. Vermakelijk en leerzaam. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor discussie. Eerdere D66- geschiedenis sessies met Bob werden bijzonder gewaardeerd. Een absolute aanrader!

Informatie en aanmelden

Aanmelden doe je via: Ange de Beer – angedebeer@d66denhaag.nl

Vermeld in de aanmelding 1) naam en contactgegevens 2) naam van de cursus 3) lid van D66 ja/nee 4) zo ja, welke afdeling.

Kosten

De Masterclass is gratis.

13 oktober

Inloop 13.30 - start 14.00 -

Landelijk Bureau D66, Lange Houtstraat 11, Den Haag