Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Masterclass ‘Oorlog voeren met de pen’

Zondag 10 november, Den Haag

‘Oorlog voeren met de pen’ oftewel Polemisch schrijven is een methode om in een kort stuk stelling te nemen. Na deze masterclass bent u in staat om een scherp opiniërend artikel, een column of een beleidsstuk af te leveren waarin uw mening duidelijk naar voren komt. Daarom: werk aan uw gelijk en grijp deze kans!

Niet gelijk hebben, maar gelijk krijgen: daar draait het om in de politiek! Dat dit nog niet zo simpel is weet u vast ook uit eigen ervaring. Met de Masterclass ‘Oorlog voeren met de pen’ (oftewel polemisch schrijven) wordt u de helpende hand geboden. Polemisch schrijven is een methode om in een kort stuk stelling te nemen. Uw mening en argumenten komen leesbaar en ijzersterk in beeld in een logische volgorde. Na deze masterclass (ongeveer 2 uur) bent u in staat om een scherp opiniërend artikel, een column of een beleidsstuk af te leveren waarin uw mening duidelijk naar voren komt. Daarom: werk aan uw gelijk en grijp deze kans!

Masterclass

Na een korte inleiding in de logica van polemisch schrijven, bespreken we de specifieke projecten waaraan u werkt. U wordt gevraagd om een centrale these te formuleren en een eerste overzicht van uw argumenten te geven. In een plenaire discussie worden de sterke en zwakke punten van uw aanpak besproken. Wordt dit een overtuigend stuk? Hoe kunnen we verbeteren? In een tweede en derde “werksessie” gaat u verder aan de slag. Tussendoor ontvangt u directe feedback, tips en trucjes van de trainer. Deze training zal u helpen uw vaardigheden te verbeteren en uw eigen werk beter te beoordelen. Daarnaast helpen de discussies u verder in het beargumenteren van uw stelling. Aan het einde van de masterclass kan u een kant-en-klaar stuk mee naar huis nemen!

Trainer: Dr. Gea Wijers

Dr. Gea D.M. Wijers heeft naast de nodige academische publicaties een diversiteit aan artikelen, opiniërende stukken en blogs op haar naam staan (zie http://geawijers.com voor een overzicht).

Als oud-project manager bij Boer & Croon Strategy and Management heeft ze ervaring in commerciële en ambtelijke omgevingen. Als ondernemer (nu: Wijers Community-based Consulting) weet ze hoe ze mensen kan aanzetten tot actie met behulp van nieuwe en traditionele media. Als D66-er (lid sinds 1993, Landelijk Bestuur 2003-2005) biedt ze met deze laagdrempelige masterclass graag haar diensten aan om u verder te helpen.

Informatie en aanmelden

Voor deze Masterclass geldt een limiet van 12 deelnemers. Aanmelden doe je via angedebeer@d66denhaag.nl.

Datum:  Zondagmiddag 10 november 2019

Tijdstip: 14.00 uur (13.30 uur inloop, koffie/thee) – 16.00 uur.

Locatie: Landelijk Bureau D66, Lange Houtstraat 11, Den Haag

Kosten: voor deze Masterclasses geldt een eigen bijdrage van €20,-

 

10 november

14.00 uur (13.30 uur inloop, koffie/thee) tot 16.00 uur

Landelijk Bureau D66
Lange Houtstraat 11, Den Haag