Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Masterclass Protocol: regisseren van persoonlijke aandacht

20 november 2018, Den Haag

Den Haag is de ontmoetingsplaats bij uitstek, waar lokale bestuurders, nationale politici en buitenlandse diplomaten elkaar treffen. Kennis van protocol is daarom een absolute ‘must’ voor iedereen die binnen dit circuit bijeenkomsten organiseert. Op dinsdag 20 november neemt Mark Verheul je tijdens een interactieve masterclass mee in zijn wereld van het (internationale) protocol en vertelt hij over de wereld achter de schermen.

Mark VerheulProtocol, dat is iets voor de hoogste kringen en niets voor mij…

Misschien toch wel! In de diplomatie gelden protocollaire regels om officiële gelegenheden in goede banen te leiden. Maar ook daar buiten worden dezelfde richtsnoeren vaak toegepast om bijeenkomsten soepel te laten verlopen. Overal waar hoog geplaatste gasten op correcte wijze moeten worden behandeld: in het openbaar bestuur en het bedrijfsleven. En minstens zo belangrijk: ook op minder ‘officiële’ bijeenkomsten is de kennis over het protocol de basis voor organisatorische professionaliteit.

Protocol garandeert dat elke gast de gepaste aandacht krijgt. Het gaat om gedragsregels en -procedures, maar vooral ook om het faciliteren van informele persoonlijke ontmoetingen en het helpen uitbouwen van relatienetwerken. Den Haag is de ontmoetingsplaats bij uitstek, waar lokale bestuurders, nationale politici en buitenlandse diplomaten elkaar treffen. Kennis van protocol is daarom een absolute ‘must’ voor iedereen die binnen dit circuit bijeenkomsten organiseert. Er wordt kort aandacht besteed aan, jawel, etiquette!

In een wereld waarin tijd schaars is en technologie zorgt voor verregaande standaardisatie, is persoonlijke aandacht het grootste goed wat je iemand kan geven. Zo bouw je een netwerk op!

Mark Verheul heeft begin 2016 zijn eigen training & consultancy-bureau “Mark Verheul – International Protocol & Strategic Networking” opgericht. Van 2010 tot medio 2018 was hij hoofd kabinet en protocol van Den Haag; de internationale stad van vrede en recht. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als protocolconsultant aan het Koninklijk Hasjemitisch Hof in Jordanië, projectassistent van de ceremoniemeester van H.M. de Koningin op Paleis Noordeinde en projectmanager bij het Protocolbureau in Den Haag. Samen met Gilbert Monod de Froideville, voormalig ceremoniemeester van Koningin Beatrix, heeft hij in 2016 “An Experts’ Guide to International Protocol” uitgebracht, waar wereldwijd veel animo voor is.

Tijdens deze interactieve Masterclass neemt Mark je mee in zijn wereld van het (internationale) protocol en vertelt hij over de wereld achter de schermen.

Informatie en aanmelden
Wanneer? Dinsdag 20 november
Hoe laat? inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur (tot 22.00 uur).
Waar? Landelijk Bureau D66, Hoge Nieuwstraat 28, Den Haag.
Kosten? €20,- per persoon.
Maximum aantal deelnemers:20

Interesse? Meld je aan door een email te sturen naar Ange de Beer (angedebeer@d66denhaag.nl).

20 november

inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur

Landelijk Bureau D66, Hoge Nieuwstraat 28, Den Haag.