Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Politiek Café; Sociale spanningen in Turkse en Koerdische kring

Donderdag, 22 juni in Huis ten Haghe.

Het afgelopen jaar hebben sociale spanningen in Turks-Nederlandse en Koerdisch-Nederlandse kring geregeld de media gehaald. Het conflict in het Zuid-Oosten van Turkije, de coup die in Turkije plaatsvond en het referendum voor een nieuwe Grondwet hebben spanningen in Nederland doen oplaaien en oude wonden open gereten.

Deze ontwikkelingen zijn zeker geen ver-van-ons-bed-show, maar zaken die zich ook afspelen in onze stad en onze wijken. Tijdens dit politiek café willen we hier dan ook dieper op ingaan. Wat heeft zich de afgelopen tijd in onze stad afgespeeld? Welke spanningen zijn er nu aan en onder de oppervlakte? En hoe kunnen we als D66 hier mee omgaan?

In het kader van deze bijeenkomst hebben we sprekers vanuit verschillende achtergronden en expertises uitgenodigd om met ons op deze avond hier het gesprek over aan te gaan. Onder meer Besime Ögretmen namens DEMNED, Nederlandse Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan, schrijver en oud-Haags maatschappelijk werker Celal Altuntas en islamdeskundige en auteur Dennis Honing zullen op deze avond aanwezig te zijn.

De D66 thema-afdeling Samenleven, Migratie en Asiel en D66 Den Haag nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Het politiek café zal plaatsvinden op donderdag 22 juni van 19.00-21.00 in Huis ten Haghe. Na afloop is er uiteraard de gelegenheid om hier nog na te borrelen.

Wij hopen u allen de 22e te mogen verwelkomen.

22 juni

19.00 - 22.00 uur

Huis ten Haghe
Tournooiveld 3, 2511 CX Den Haag.