Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Stadscongres D66 Den Haag

zaterdag 2 november, Den Haag

Tijdens het Stadscongres gaan we als stadsgenoten onder elkaar in gesprek op zoek naar antwoorden op vragen zoals: Kunnen we nu duurzame keuzes maken zodat toekomstige generaties ook nog van onze stad kunnen genieten? Hoe gaan we om energie, grondstoffen, vervoer en woningen? Welke kansen biedt een duurzaam Den Haag voor innovatie en ondernemerschap? Is een duurzame stad wel voor iedereen wenselijk en haalbaar?

 

De Haagse bevolking groeit van 535.000 inwoners nu, naar ruim 600.000 inwoners in 2035. Welke duurzame keuzes kunnen wij nu maken zodat toekomstige generaties ook nog van onze stad kunnen genieten? Hoe gaan we om met energie, grondstoffen, vervoer en woningen? Welke kansen biedt een duurzaam Den Haag voor innovatie en ondernemerschap? En is de duurzame stad voor iedereen haalbaar?

Schrijf je nu in!

Programma
13.00 Aftrap
13.15 Stadspanel ‘Een duurzaam Den Haag voor iedereen’
14.15 Pauze
14.45 Eerste ronde deelsessies
15.45 Tweede ronde deelsessies
16.30 Ideeënmarkt & Borrel
18.00 Diner (op inschrijving)

Het Stadscongres is gratis toegankelijk voor D66 leden alsook voor niet-leden. Vorige edities waren drukbezocht en hoog gewaardeerd. We hopen dat jij er dit keer (ook) bij kunt zijn! Wil je iemand meenemen? Dat kan, iedereen is welkom! Lees hieronder alles over het programma en schrijf je direct in!

13.15 – 14.30 Stadspanel
We starten het Stadscongres met een plenair stadspanel waarbij Haagse ervaringsdeskundigen onder leiding van Otto Thors in gesprek gaan met elkaar en de zaal.

  • Walter Dresscher – Initiator van Coöperatie DEEL! voor buurtbewoners die samen voertuigen delen
  • Annelies Goedbloed – Sociaal ondernemer bij de Haagse Zwam, een circulaire urban oesterzwamkwekerij.
  • Donne Bax – Oprichter van Made in Moerwijk, waar wijkbewoners hergebruikte materialen creatief verwerken.
  • Matthijs Sienot – Tweede Kamerlid en namens D66 woordvoerder economie, innovatie en duurzaamheid.

14.45 – 16.30 Deelsessies

Je kan tweemaal deelnemen aan een van de volgende deelsessies:

1. Wonen
Wat levert het verduurzamen van gebouwen op?
Met medewerking van Guido van de Wijgert (Programmamanager Duurzaamheid bij woningcorporatie Staedion), Thimo de Nijs (Concernadviseur Duurzaamheid bij gemeente Den Haag) en Ingrid Vogels (Klimaatneutrale ondernemer bij Green2live).

2. Energie
Hoe dragen buurtcoöperaties bij aan warmte in de wijk?
Met medewerking van Edwin van Scherrenburg (Bewoner van de Groene Mient) en Martin Lenferink (Bestuurslid Bewoners Energie Statenkwartier en Duurzame BLOB Bloemenbuurt).

3. Vervoer
Zijn deelauto’s en elektrische deelscooters de toekomst?
Met medewerking van Robert van Asten (Wethouder Mobiliteit bij gemeente Den Haag), Walter Dresscher (Initiator van Coöperatie DEEL! voor buurtbewoners die samen voertuigen delen) en Bas Hilckmann (Docent duurzame mobiliteit aan de Haagse Hogeschool).

4. Circulaire economie
Hoe stimuleer je stedelijke voedselproductie?
Met medewerking van Noortje Schrauwen (Oprichter van de Grondstofjutters) en Annelies Goedbloed (Sociaal ondernemer bij de Haagse Zwam, een circulaire urban oesterzwamkwekerij).

5. Vuurwerkvrije zones
Voor welk probleem is dat een oplossing?
Met medewerking van Martin Simonis (Eigenaar van vuurwerkwinkel Lekker Knallen), Tamar Pronk (Wijkagent van Bureau Hoefkade) en Jan Maessen (Onderzoeker Vuurwerkvrije Zones).

16.30 – 18.00 Ideeënmarkt, Borrel & Diner
We sluiten het stadscongres af met een borrel op de ideeënmarkt, waar lokale initiatieven met een duurzaam karakter worden gepresenteerd. Vanaf 18.00 uur kun je een hapje mee-eten in het leer-werkrestaurant H’eerlijk in O3. Voor €30 krijg je een heerlijk driegangendiner met een glaasje wijn. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je hiervan gebruik wilt maken.

Schrijf je nu in!

Praktische Informatie
Wat                Haags Stadscongres van D66 Den Haag
Wanneer       Zaterdagmiddag 2 november a.s.
Hoe laat        Van 13.00 tot 16.30 uur, aansluitend borrel & diner
Waar             O3 aan de Zaanstraat 25
Wie                Iedereen is welkom
Gasten          Graag aanmelden via het inschrijfformulier

2 november

13.00 tot 16.30 uur, aansluitend borrel (en diner op inschrijving)

O3
Zaanstraat 25
Den Haag