Steun ons en help Nederland vooruit

Informatie over de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op deze pagina is alle informatie te vinden over de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Deze informatie zal continu van updates voorzien worden. Heb je nu vragen? Stuur dan vooral een bericht naar het bestuur voor meer informatie of al je vragen.


Verkiezingsprogramma

Het definitieve verkiezingsprogramma is hier terug te lezen. Vragen over de verkiezingsprogrammacommissie of het verkiezingsprogramma? Neem contact op met secretaris politiek Marcel Bril.


Kieslijst

Onze lijsttrekker is Robert van Asten. De volledige lijst is hier te vinden.


Campagne

De campagneleider is Caroline Verduin, tevens nummer 4 op de kieslijst. Heb je ideeën, vragen of wil je je inzetten voor de campagne? Neem dan contact op met campagnecoördinator en bestuurslid Martijn ten Ham. Lees hier meer over de campagne.


Afdelingsverkiezingscommissie (AVC)

De afdelingsverkiezingscommissie (AVC) waarborgt een onpartijdige voortgang van de kandidaatstellingsprocedure. De commissie bestaat uit drie personen:

1. Sahidah Somer (voorzitter)
2. Bettie Groen (adviseur)
3. Enno Koops (secretaris)


Verkiezingsevaluatiecommissie (VEC)

De verkiezingsevaluatiecommissie (VEC) evalueert het proces van deelname aan de verkiezingen. De leden van de VEC worden nog bekend gemaakt.


Wethoudersadviescommissie (WAC)

De wethoudersadviescommissie (WAC) adviseert de gekozen fractie na de verkiezingen over de voor te dragen wethouderskandidaten, mocht D66 zitting nemen in de volgende coalitie. De samenstelling van de WAC wordt later bekend gemaakt. Lees hier meer over hoe je solliciteert naar het wethouderschap.


Andere vragen?

Heb je vragen over de gemeenteraadsverkiezingen van 2022? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons via bestuur@d66denhaag.nl. We helpen graag en denken graag met je mee.

Laatst gewijzigd op 20 november 2021