Steun ons en help Nederland vooruit

Al mijn hele leven woon ik in Den Haag, Scheveningen om precies te zijn. Dit is mijn stad en ik ben er trots op dat ik als raadslid mee mag denken over hoe we Den Haag nog mooier maken.

De boulevard, het strand en de zee spelen een belangrijke rol in mijn leven. Als kind kwam ik er om te spelen bij mooi weer en als het hard waaide, nam mijn vader mij vaak mee om er te wandelen. Ik heb bijna tien jaar in de horeca op het strand gewerkt en ik woon inmiddels een paar honderd meter van het strand. Ook nu ik er niet meer werk, kom ik er nog graag om te wandelen, van het weer te genieten of om er te sporten. Hardlopen over de boulevard met het schitterende uitzicht op strand en zee of surfen op de Scheveningse golven, het kan er allemaal.

Als echte Scheveninger zit ik altijd dicht bij die prachtige natuur. Daarom wil ik ook dat we in een stad leven waar we oog hebben voor het milieu en klimaat. Den Haag moet een stad worden waarin we geen fossiele brandstoffen meer gebruiken, maar waar de elektriciteit van zonnepanelen en windmolens komt. Dat is een grote opgave en dat kunnen we alleen doen als we onze bewoners erbij betrekken. Alleen zo kunnen we Scheveningen, Den Haag en onze natuur beschermen voor komende generaties.

Over Dennis
Dennis is een geboren Scheveninger. Hij woont er nog altijd, nu met zijn vrouw en kleine dochter. Hij heeft zich als raadslid de afgelopen jaren ingezet voor een duurzamer Den Haag en was een van de initiatiefnemers van het Actieplan Scheveningen, waarmee hij samen met talloze verschillende partijen en bewoners de drukte en overlast op Scheveningen een halt wil toeroepen. Naast zijn raadslidmaatschap werkt hij voor ProDemos en daarvoor was hij beleidsmedewerker voor de Haagse D66-fractie.

Portefeuilles: Veiligheid, duurzaamheid, buitenruimte, dieren en natuur.
Stadsdeel: Scheveningen

Meer van Dennis Groenewold