Steun ons en help Nederland vooruit

Robert van Asten is namens D66 wethouder (Mobiliteit, Cultuur en Strategie) voor het nieuwe Haagse college.

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben 39 jaar geleden geboren in Voorburg, opgegroeid in Rijswijk en altijd met Den Haag verbonden geweest. Dat komt door mijn grootouders die in Bohemen en Laakkwartier woonden, door 25 jaar voetbal op de Haagse velden en de vele bezoekjes aan het strand, bioscopen en de binnenstad. Na mijn studie fiscaal-recht in Leiden ben ik in Den Haag gaan samenwonen op een klein flatje in Loosduinen en na een paar jaar verhuisd naar wat groters. Wel in de buurt van het strand natuurlijk, want niets is zo fijn om over het strand te lopen, door de duinen te rennen of in de zee te zwemmen. Ik heb tien jaar als (fiscaal) jurist gewerkt bij verschillende internationale adviesbureaus.

Wat is jouw drijfveer voor het politieke werk?

Hoe Den Haag zich ontwikkelt en wat voor impact dat heeft op de Hagenaars gaat me nauw aan het hart. Als raadslid heb ik de afgelopen jaren gemerkt hoeveel stadgenoten zich het lot van hun stad aantrekken en zelf met waardevolle initiatieven komen om de stad te verbeteren. Ik wil me volledig inzetten om die initiatieven, en vele andere plannen, uit te werken voor een toekomstbestendige stad.

Wat wil jij voor de stad doen?

In mijn beoogde portefeuilles Mobiliteit en Cultuur zitten ongelooflijk veel belangrijke zaken voor de stad. Zo gaan we hard aan de slag met het project om het Haagse openbaar vervoer een enorme boost te geven. Denk bijvoorbeeld aan een metro van de Binckhorst naar Scheveningen. Daarnaast blijven we volop investeren in verkeersveiligheid en hebben we een ambitieus fietsprogramma.  Op het gebied van cultuur kijken we deze periode natuurlijk uit naar de opening van het Onderwijs en Cultuurcomplex (OCC) op het Spuiplein, maar gaan we ook aan de slag met een nieuw Kunstenplan. Deze periode gaan we ook een nieuwe bibliotheek starten in Bouwlust. Kortom, ontzettend veel projecten om samen met de stad mijn tanden in te zetten!​

Waar komen inwoners jou tegen?

Ik fiets graag overal in de stad naar toe om te horen van bewoners wat er in hun wijk beter kan. Dat wil ik als wethouder blijven doen.  Plannen worden immers vaak alleen maar beter als direct betrokkenen hierover mee kunnen denken.  Als beoogd stadsdeelwethouder Segbroek zal je me daar dan ook zeker vaak treffen. Dat kan op de fiets of met bewoners aan de wandel door hun buurt.

Meer van Robert van Asten