Steun ons en help Nederland vooruit

Saskia Bruines

Wethouder

Saskia Bruines is namens D66 wethouder (Economie, Internationaal, Dienstverlening en 2e locoburgemeester) in het Haagse college.

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben 55 jaar, opgegroeid in Aalsmeer en heb sociale geografie gestudeerd in Amsterdam. Samen met mijn man, die is opgegroeid in de Haagse Vogelwijk, heb ik een dochter van 24. In 1990 is mijn politieke carrière begonnen in Amsterdam als bestuursadviseur van de wethouder onderwijs en cultuur. In de periode 1998-2002 was ik wethouder in Amsterdam en tot 2006 raadslid. Recenter ben ik wethouder in Leidschendam-Voorburg geweest en het afgelopen jaar voor Den Haag.

Wat is jouw drijfveer voor het politieke werk?

Ik houd van het openbaar bestuur. Het is een mogelijkheid om daadwerkelijk iets te doen voor de stad, inwoners en ondernemers. Voor mij is het belangrijk dat mensen zich kunnen ontwikkelen en daarmee ook verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en voor elkaar. Daarbij moeten ze soms geholpen worden  en het is aan de gemeentepolitiek om de zaken die voor iedereen belangrijk zijn goed te regelen. Denk aan een gezonde en prettige omgeving, goede zorg en goed onderwijs. Ik laat me daarbij graag inspireren door de inwoners en door goede argumenten. 

Wat wil jij voor de stad doen?

De kwaliteit van het onderwijs wil ik nog verder omhoog brengen. Dat is van wezenlijk belang om de kansengelijkheid te verbeteren. Ook ga ik werken aan betere aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Daarnaast wil ik nieuwe economische sectoren stimuleren, zodat ze kunnen groeien. De banen hebben we hard nodig.

Waar komen inwoners jou tegen?

We hebben een prachtige hond die het liefst op het strand rent. Dus daar kom je mij zeker tegen. Maar natuurlijk ben ik ook veel op scholen te vinden. Ik vind het belangrijk om te zien wat er in de stad gebeurt. In overleg zoek ik de beste oplossingen voor de vragen die er liggen, maar altijd integer en met het oog voor degenen die zich niet uitspreken.

Wethouder Onderwijs, Kenniseconomie en Internationaal

Meer van Saskia Bruines